Nowości

Zakłady Mięsne Wadowice wraz z Uniwersytetem Rolniczym w Krakowie przeprowadziły prace badawczo – rozwojowe, których efektem było powstanie produktów funkcjonalnych o charakterze prozdrowotnym. Najważniejsze zalety opracowanych wyrobów mięsnych to:

  • zwiększony udział błonnika w porównaniu do tradycyjnych wyrobów mięsnych
  • zwiększony udział kwasów omega 3 w porównaniu do tradycyjnych wyrobów mięsnych
  • zmniejszony udział soli w porównaniu do tradycyjnych wyrobów mięsnych
  • zwiększona zawartość białka w porównaniu do tradycyjnych wyrobów mięsnych
  • wysoka jakość i smak – potwierdzone w ocenie konsumenckiej

Przeprowadzenie badań i opracowanie nowych produktów funkcjonalnych było możliwe dzięki dofinansowaniu z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020.



Burger Wołowy  Klopsiki drobione parzone 
Burger Wołowy Klopsiki drobione parzone
Klopsiki drobione pieczone  Klopsiki wieprzowe z wołowiną pieczone 
Klopsiki drobiowe pieczone Klopsiki wieprzowe z wołowiną pieczone
Klopsiki wieprzowe z wołowiną parzone  Pasztet wieprzowy 
Klopsiki wieprzowe z wołowiną parzone Pasztet wieprzowy
Pasztet z grzybami  Pasztet z pomidorami 
Pasztet z grzybami Pasztet z pomidorami
Pasztet z ziołami prowansalskimi  pasztet-ze-sliwka  
Pasztet z ziołami prowansalskimi Pasztet ze śliwką
Pieczeń z grzybami  Pieczeń wieprzowa 
Pieczeń z grzybami Pieczeń wieprzowa
Pieczeń z papryką  Pieczeń ze śliwką 
Pieczeń z papryką Pieczeń ze śliwką
Pieczeń z serem   
Pieczeń z serem  
 


Katalogi produktów (pdf)


Katalogi produktów

Nowości

Wyroby garmażeryjne

Pragniemy przedstawić Państwu ofertę wyrobów garmażeryjnych.

Oferta do pobrania


wyroby garmazeryjne
strony internetowe dla firm