Nowe produkty w ofercie
Zakłady Mięsne Wadowice wraz z Uniwersytetem Rolniczym w Krakowie przeprowadziły prace badawczo – rozwojowe, których efektem było powstanie produktów funkcjonalnych o charakterze prozdrowotnym. Najważniejsze zalety opracowanych wyrobów mięsnych to:
- zwiększony udział błonnika w porównaniu do tradycyjnych wyrobów mięsnych
- zwiększony udział kwasów omega 3 w porównaniu do tradycyjnych wyrobów mięsnych
- zmniejszony udział soli w porównaniu do tradycyjnych wyrobów mięsnych
- zwiększona zawartość białka w porównaniu do tradycyjnych wyrobów mięsnych
- wysoka jakość i smak – potwierdzone w ocenie konsumenckiej
Przeprowadzenie badań i opracowanie nowych produktów funkcjonalnych było możliwe dzięki dofinansowaniu z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020.
|

Zobacz ofertę nowych produktów
|
Zakłady Mięsne WADOWICE partnerem Festiwalu Kuchni Międzynarodowej
Zakłady Mięsne WADOWICE partnerem Festiwalu Kuchni Międzynarodowej organizowanym przez Unilever Food Solutions Polska.
Szczegóły
|
 |
Wędliny bez E
Pragniemy przedstawić Państwu linię produktów bez E. Wędliny te posiadają tylko naturalne składniki, przy ich produkcji nie stosujemy żadnych dodatków funkcjonalnych, takich jak: substancje konserwujące, wzmacniacze smaku, stabilizatory, substancje zagęszczające, barwniki, przeciwutleniacze, itd. Wędliny te są także produktami bezglutenowymi.
Oferta
|
 |
|
|
|
Strona 1 z 2 |